Jag vet att jag var någon annan Innan jag kände dig

Du var självlart också en av de där 24 människorna. Du var inte vilken av dem som helst. Du var den 23e.
Jag vet fortfarande inte ifall det betyder att du är en bättre, eller att du har en större plats än de andra. Jag vet att jag valde Morfar på den 24e, för att jag ville ge honom mest plats. Så ja, det kanske ligger någonting i att jag medvetet valde dig på den 23e.
Du är ju faktiskt den människa som gjort störst intryck på mig under detta år. (Kanske till och med flera år. Många år. Alla år?)

Jag minns när jag pratade med Pappa om att det här har varit min allra bästa sommar! Han frågade mig vad det bästa var, under den här bästa sommaren. Det var enkelt för mig att svara - Elinor!
Och sen konstaterar både han och jag att det är skönt att känna/veta att jag har en vän jag förtjänar. Och det känns ännu tryggare att veta att du måste gjort många saker rätt för att förtjäna att jag, och framför allt Pappa säger det om en vän, som han inte ens har träffat.

Och mitt första ord till dig var glasklar. "Beroendeframkallande". Det var ett ord som en tjej använde som förklaring till mig. Jag är inte riktigt säker på ifall hon visste vad det ordet har för betydelse, för så vitt jag vet har jag ingen koppling kvar till henne. Ingen alls faktiskt! Hon gör mig besviken.
Därför skrämde det mig när det ordet dök upp i mitt huvud till dig. För Beroendeframkallande har i många av mina kopplingar, kopplats till något negativt. Och när jag slog upp ordet Beroende i synonymboken och orden Ofri, Osjälvständig och Bunden kom upp, blev jag bara ännu mer skraj.

För ja, jag vill ha mer och mer av din vänskap, glädje och trygghet. Och jag har insett hur gärna jag pratar om dig tillsammans med min omgivning. Men min rädsla för beroende har alltid varit extremt stor. Därför är det en bit av hela min kropp som försöker ställa in mig på avväjning. Som att jag succesivt ska lära mig att inte leva med dig i samma stad. Att lära mig att jag fortfarande delar med dig, fast på längre avstånd.
Den andra delen däremot blir arg och frustrerad så fort jag kommer på att jag försöker göra så. Det är ju inte direkt så att det är ett dåligt beroende. (så länge inte du tar slut) Jag är liksom beroende av känslan av att vara Fri - inte Ofri. Och Självständig - inte Osjälvständig.
Känslan som du ger mig på ett alldeles speciellt sätt. Så jag tänker fortsätta vara beroende - livet ut.

I vilket fall som helst så smärtar det mig att jag ska åka ifrån dig. De säger allihop att jag inte kommer förlora dig bara för att jag åker till en annan stad. Att jag kan få min dos av Ell oavsett vilken del av världen jag står i.
Jag vet det också, men det spelar faktiskt ingen roll! Jag är ledsen - klart slut.

Och när Melissa sjöng Innan jag kände dig trodde jag att mina ögon på något vis skulle sprängas för att det var så många tårar som ville ut men aldrig kom. Det var så många ord jag ville säga men de kom aldrig fram. Och det var så många kramar som jag ville använda för att tacka dig, men jag kunde liksom inte röra mer än det som redan var rört. High Five! High Five för livet.

Jag vet liksom inte hur jag ska kunna förklara... Men du har liksom räddat hela mitt år.
Och det här året har räddat hela mitt liv.

Tack
Jag älskar dig
Från din Zoe

Kommentarer
Postat av: Elinor

Skall ägna hela mitt liv till att förtjäna dig.

2011-12-06 @ 13:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0