Det gamla brevet känns inte så gammalt längre, fast Du är jävligt långt bort

"Jag lyssnade på Skinny Love igår. Det var för första gången sedan du är på det där stället istället för här, som jag inte tryckte bort den från mina högtalare. Jag insåg att det var en av de första gångerna jag lyssnade på den utan dig överhuvudtaget. Det är ju din låt!
 
Det var du som visade mig den, och fan vad enkel den var att tycka om. Egentligen tror jag att det är det som är största anledningen till att jag föll för den så snabbt - att det är din låt alltså. Jag har aldrig kunnat koppla den till något annat - och dig tycker jag ju om!
Det har jag alltid gjort. Till och med nu när du är dum i huvudet. Du har ju alltid varit snyggare än dom. Klokare än dom. Bättre än dom!
 
Och du har alltid varit så jävla mycket mer betydelsefull än vad den där låten någonsin kommer bli, även om jag vet att den varit med så fruktansvärt intensivt. Jag förstår det! Men inte fan hade du behövt att gå och bli den där jävla Skinny Loven som vi älskade så mycket i låten.

Vet du Sofie, du har alltid gett mig så många fina, klipska, djupa men enkla meningar. Jag har alltid varit så stolt över dom. Men jag skäms över att ha glömt bort att tacka dig för det. Ibland är jag så skraj över att jag kanske har en del i att du ballat ut. Att du inte fick tillbaka allt som du gav, och att du därför fick börja gå på din sparlåga. Jag är verkligen ledsen för det!
 
Jag tror att Det är den största anledningen till varför jag alltid tryckt mig förbi låten. För jag skäms. Och för att varje textrad bränner i hela mitt huvud. För jag skäms ännu mer över att jag är lika arg på dig, som jag är på mig själv. För när vi nu lyssnade gång efter gång på mitt golv borde du väl ändå ha uppfattat varenda ord som sjöngs. Till och med Jag sjöng ju!
 
Så du borde ha fattat att ha mer tålamod. Jag sa ju åt sig att du skulle vara bra. Vi sjöng för dig att du skulle balansera. Och jag beordrade dig att du skulle vara snäll mot dig själv. Men så krossade du dina glas och vi fick helt plötsligt också stå och stirra på blodet vid diskbänken.
Vad hände där egentligen, Skinny Love? Vilka fan blev vi? All din kärlek gick till spillo och jag sitter här och undrar hur jag egentligen var för dig. Var det jag som lät din kärlek gå till spillo?
 
Du sitter säkert också inne med flera frågor om varför jag också försvann, när vi egentligen visste att vi behövde varandra mer än vanligt. För, snälla, säg mig att du fortfarande behöver mig. Eller, åtminstone vill ha mig. För, jag kommer vara hos dig när du vaknar. På ett helt annat sätt.
Skinny Love, jag kommer slåss för dig. Du ska inte vara där!"
Trackback
RSS 2.0