Du sa att det inte fanns några ord, men det här är det absolut finaste du sagt

"Jag lyssnar inte på honom sådär mycket som andra kan göra. Men jag brukar tänka på vad han sjunger om.
Och du, verkar vara som tjejen i Håkans låtar.
- Den som man vill ha men inte får."

Jag kommer ihåg dig, när du står på toppen och tittar ner och det blir varma sommar dar, för där finns vi kvar

Elin konstaterade att människan tyvärr är så otroligt bra på att förneka saker och ting. Jag nickade. Jag tänkte. Jag höll med. Och jag frågade mig varför jag är så förbaskat stolt. Varför jag tycker det är så svårt att visa mig sårbar, att jag nästan hade ställt in mig på att inte gråta.

Det var lättast att låta bli att gråta när jag fick låtsas som att det inte var sant. Att Sofia kunde ha rätt och de bara kunde springa in och säga att allt var ett skämt. Men det kunde inte ha blivit mer verkligt när vi insåg att de två människorna vi alla var där för att träffa, inte var där. Människor grät, av precis samma orsak. Och vi hade säkerligen suttit kvar hela kvällen, för alla visste varför tårarna föll.

Jag hade med min klippbok. Jag grät. Jag insåg att det är sant. Jag öppnade klippboken. Jag visade upp den. Jag läste. Jag kramade Sofia. Jag mindes. Jag skrattade utan dåligt samvete. Jag tog bort mitt skal. Jag grät. Jag lät det göra ont. Och jag konfronterade det jag trodde att jag aldrig ville se. Sen sa vi att vi skulle leva, medans vi lever, för hennes skull.

But as we go on, we remember all the times we had together. And as our lives change - We will still be friends forever

Jag öppnade boken idag.
Jag vände på varje blad innan jag faktiskt hann se varken bilderna eller texten vi skrivit.
Nu ligger den här. Framför mig, och jag försöker komma ihåg när vi kramades hejdå. Men det var så mycket fokus på mitt körkort den dagen.

Men på nått vis sa vi ändå hejdå. Hon skulle till Norge och tjäna ihop pengar. Och vi andra skulle gå andra vägar. 
Och jag minns att vi skrev ner Lars Winnerbäcks låt, Kom Ihåg Mig.
Det blev fint så. Det Är fint. Viola är fin.

Och jag såg i tidningen att det var någon av hennes närmsta vänner som hade sagt,
"Viola tänkte nog aldrig en dum tanke om någon."

Och jag tror det stämmer.
Men för mig stämmer det inte att den tiden jag hela tiden trodde fanns - plötsligt tog slut.


Det här är nästan allt jag önskade att jag sa den sista gången jag såg dig

 • Jag har dina gamla sms nedskrivna i min byrålåda som jag brukar läsa ibland när jag antingen vill fnissa lite av vår unga ungdom, eller bara känna mig uppskattad för vem man var redan då.
 • Och hur mycket jag än tyckte om dig då, känner jag mig aldrig så förstådd som när jag kikar igenom de nyare smsen och du sätter ord och bekräftelse på de där sätten jag söker och behöver.
 • Om jag bara skulle välja en enda vän, tror jag att mitt val skulle vara du. - Ja! Jag vet att jag skulle klara mig och vara trygg med bara du.
 • För inte så längesedan målade jag en bild där jag önskar att både du och jag kommer få leva lyckliga i alla våra dagar.
 • Jag kan inte lyssna på Svenska Hjärtan utan att tänka på hur mycket jag bryr mig om dig.

 • När jag tittar på bilden i fönstret ler jag varje gång, även om leendet ibland är väldigt delat.
 • När jag har luggit vaken på nätterna har många tankar gått till hur orolig jag är över att du är ute och reser. För att jag är så fruktansvärt beroende av att du ska komma tillbaka.
 • Du har kanske inte varit den människa jag umgåtts mest med. Men du är den som får mina veckor att gå vidare för att jag vet att några timmars fika kan rädda 1 miljon av mina tankar.
 • Ibland önskar jag att jag fick vara mer med dig. Att jag kunde vara en självklar del, även om det skulle göra mig jätte rädd.
 • Jag undrar ibland hur jag ska kunna visa hur tacksam jag är.
  För att låta någon komma så nära är så jäkla stort för mig. Och jag kan inte beskriva hur skönt det känns att jag kan vara så ärlig om allt!

 • Jag har en egen stjärna som jag alltid brukar titta på. Och när jag tittar på den känns det så jäkla skönt att du kan titta på exakt samma stjärna även om du är så långt borta nu.
 • Jag trivs med att jag ibland kan vara den som fixar dig. För jag mår konstigt nog alltid bra med att vara den som tar hand om alla andra. Men jag trivs ännu bättre för att jag vet att du fixar mig på samma sätt, så jag inte får dig att tro att du är hjälplös och att jag inte tror på att du klarar dig själv.
 • Jag älskar att vi ger och tar.
 • Jag tycker jätte mycket om dina vänner. Och jag tycker jätte mycket mer om att veta att ni är så trygga med varandra.
 • I mina ögon är du en av de absolut starkaste människorna jag vet.

 • Ingen annan människa förstår mig som du.
 • Det finns nog ingen annan människa som kan få mig att skratta så, bara för att du själv skrattar. (Jag älskar ditt höga skratt)
 • Du har bevisat för mig att du lyssnar på mig när jag pratar. Och du har bevisat att det går att lita på människor. (Och jag litar extremt mycket på dig!)
 • Snälla, dö inte, glöm mig inte, ha kul, men kom tillbaka!

RSS 2.0