Before you talk, listen. Before you react, think. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try.

- "Du måste vara en av de mest fascinerande människorna som jag vet finns här på jorden. Hade det varit någon annan, vem som helst, hade dom bett alla dom här jävliga människor att dra åt helvete. Du istället bygger upp dom! Jag förstår inte hur du bär dig åt..."
 
- "Jag ska försöka förklara för dig hur jag tänker. Jag tycker nämligen att alla negativa känslor är ganska onödiga. Och om jag vill hålla en positiv känsla i mitt eget liv måste jag välja vilka fighter jag vill ha. Jag vill inte ha ilska i mitt liv. Jag vill inte ha sorgen kvar heller, och då är det upp till mig att se till att de känslorna aldrig tar övertaget i mitt liv. Jag kan fortfarande vara ärlig och säga att saker och ting sårar mig, och vissa saker tycker jag verkligen inte om. Och som i de fall då jag återigen borde "be någon dra åt helvete" så kan jag istället göra klart för de personerna att jag tycker dom har gjort fel. Men jag tycker inte illa om dom för det.
- Jag tror inte att någon blir starkare av den orsaken.
 
Och långsint, vem tror att den vinner på det? För ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det finns någonting som är mer onödigt än att gå runt och vara arg på någon.
Jag själv blir bara negativ. 
Och personen jag blir arg på lär sig egentligen ingenting annat än att be om förlåtelse
- och det brukar vara en av de första sakerna som ens mamma och pappa lär oss som liten.
             Vet du vad kuratorer och kompisstödjare är det första dom lär ut?
- Att förlåta!
Förstår du vart jag vill komma? Det är i den cirkeln som man sätter sig själv i en offer-sits!"
 
- "Du sätter huvudet på spiken gång på gång, Sofie. Det där ordspråket som du la upp på din facebook här om dagen om att man ska lyssna innan man pratar, vänta innan man kritiserar osv. Det var jävligt klokt skrivet och jag såg att det var många som gillade det. Det som är coolare, och ännu mer klokt, det är att du tamifan lever efter det. 
Det är många som slåss om att vara en del i ditt liv." 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0