When you invest in love, you invest your life

(...) Så jag satt samtidigt och läste alla synonymer som fanns på kärlek. Tänkte att det kanske skulle finnas ett svar på hennes fråga där. Men varken Tillgivenhet, Förälskelse, Passion, eller Lust var något som kunde förklara. Det var bara nya namn för samma känsla. Och det var just det som vi båda ville komma fram till.
- Nog för att kärlek är en känsla! Men den är inte i närheten av så logisk som Glädje, då du skrattar. Eller som ilska, då du skriker när du är arg.
 
Nej, det finns ingen logik när kärleken smyger sig fram. För det är inte bara en känsla som man måste uppleva för att veta svaret på - det är mer än så!
Det är de val du gör. Som att göra någonting som du vanligtvis inte brukar göra, för att du vet att han mår bra då. Eller sätta på dig en tröja som du vet att han/hon tycker om, även fast det egentligen inte är din egen favorit. Och helt plötsligt märker du att du lagt saker på minnet som du inte ens är intresserad av. 
 
Kärlek är som musik. Som en låt där du vill både skratta och gråta på samma gång. En sång, där texten flyter samman och du både vill blunda och titta på hela världen på samma gång. Den går aldrig jämföras med en annan typ. Som genre, instrument eller tempo. Det går inte. Kärlek är precis som en sån där sång som byggs upp från start och lyckas klistra fast hela kroppen ända fram till 3 sekunder Efter man hört den sista tonen.
Den får en att slappna av, brusa upp, vara tyst, skrika Hallelujah, dansa och sitta still, samtidigt! Den stärker viljan till att vika sig dubbel. Eller, som han skulle säga - Gå av. 
 
Kärlek är som en låt. Som 8 minuter och 3 sekunder. Som går från ett aukustiskt intro över till improviserade ord, över till 6 olika musikaliska instrument, som i detta fall förklarar alla känslor som finns i kroppen samtidigt. Som låten där de två sista minutrarna jämförs med en själv. Eller, som man också kan säga - 120 sekunder hur man uppfattas av någon som är kär i en.
 
 
Kärlek är ett val, som man väljer att sätta på repeat och kan lyssna på, om och om igen. 
 

RSS 2.0