Gamla texter - nya tankar

Jag vågar säga att jag har en omgivning som älskar mig själv mer än vad jag själv verkar göra. Jag har en omgivning som stått och knackat på min dörr trots att de vetat att jag låst och inte tänker öppna. De har vetat att jag gömt mig inne på mitt rum i hopp om att slippa se mig själv i spegeln. De har vetat att musiken varit det enda jag velat höra. Ändå har de stått utanför min dörr och aldrig slutat prata. 

För några dagar sedan bad jag mamma lämna mig i fred. Jag skrek på henne att det enda jag vill var att vara ensam. Jag ville titta på tv - ensam. Jag ville äta - ensam. Jag ville t.o.m. gå i korridoren i skolan - ensam. Ingen skulle se mig. Ingen skulle prata med mig och ingen skulle få ta på mig.
Efter att ha läst mina gamla texter insåg jag hur vilsen jag var. Mina texter med mina känslor fick mig att inse vad jag förlorat. Vilka jag har svikt i samband med att jag svek mig själv. Igår bad jag om att bli lämnad i fred. Idag inser jag vad jag gör. Jag vänder ryggen framåt. Jag tar avstånd från de människor som ger mig mest. Jag ger dem skuldkänslor. Känslor de inte alls skulle behöva. Känslor de inte alls är värde. Allt detta p.g.a. att jag vill rädda mig själv, ensam. Men det är omöjligt att rädda mig om jag inte tillåter mig själv att älska. Det är omöjligt om jag väljer att gömma mig samtidigt som jag skriker för att synas.

Det enda jag starkt kunnat säga var att jag lovade att aldrig göra samma misstag som min pappa. Jag lovade mig själv att aldrig vända ryggen till de människor som bryr sig om mig och som vill hjälpa mig. Jag hade glömt alla konvekvenser. Jag hade glömt allt jag förlorar. Nu blir jag påmind av vad som gör mitt liv värt att leva. Jag påminner mig själv att omgivningen är 10 gånger viktigare nu eftersom de är dem enda som kastar positivt på mig. Dem är de enda som bryr sig om mig. Som älskar mig även när jag inte är Sofie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0