Vi är alltid människor som älskar de människor som någon annan hatar. Och hatar någon som någon annan älskar

Jag vet inte vad det är med oss människor och vårt begär att hela tiden ha mer. När jag försöker förstå Varför blir jag alldeles mållös. Jag förstår inte vart allt hat kommer ifrån. Och jag kan inte förstå varför vi vill använda det mot varandra.
 
Vad jag heller inte förstår är att människor verkar bli chockade när människor i vår närhet väljer att sluta ställa upp. Är det egentligen så konstigt? Om vi bara skulla lägga hälften så mycket energi på att ge varandra kärlek, istället för att klaga på vad han gör, eller inte gör - då kanske vi hade orkat göra de där småsakerna som vi tycker att vi gjorde för varandra i början. 
 
Min gamla kollega sa en gång att det finns fåtal idioter i världen. Trots det, finns det så otroligt mycket idioti. För vi umgås med människor vi inte passar ihop med. Skapar en relation med någon som inte tycker samma saker är viktiga. Sedan klagar vi på att vi inte får det vi vill ha, och gör idiotiska saker på grund av en fruktan och längtan.
Vi kommer alltid vara människor som älskar de människor som någon annan hatar. Och hatar någon som någon annan älskar. Vi är också många som förstår att det ofta är bristen på kärlek som gör oss mer hatiska. Men ändå verkar vi inte kunna undvika att det fortfarande sker. 
 
 
För det är garanterat kärleken som ger oss energi till att göra småsaker vi egentligen inte tycker om. Och det är hur människor beter sig jämtemot oss, eller folk i vår omgivning som skapar vad vi tycker och känner för varandra. Och hur gärna jag skulle vilja säga att jag inte tyckte illa om någon - så är det fler människor, till och med människor som inte ingår i min vardag, som ger mig anledning till att bli besviken på mänskligheten. 
 
 
Nu har det gått så långt att man inte ens får älska sin partner hur man vill. Den ska hållas inne för vissa, och överdrivas för andra. Jag kan inte längre bara sitta och låta det vara så. 
Därför, vill jag aldrig vara din vän. Det betyder inte att jag är en idiot, att jag är en hatisk människa eller spottar på dig eller världen. Det betyder inte att jag snackar skit bakom din rygg, hittar på historier för att andra människor ska få en sämre syn på dig, eller fäller krokben för ditt liv. 
Utan, det är vad det betyder  -  jag älskar mina närmsta lite mer, och förvandlar ditt hat till en positiv sak för dom. Och jag ber dig att använda Ditt hat till att älska de i Din omgivning lite extra, och sluta hata mig för hur jag väljer att älska mig själv och min omgivning.
Du vinner ingenting hos mig längre.

RSS 2.0